• nl
  • de
  • en

Geniet van de omgeving

Friesland

Het Friese landschap, vanuit je vakantiehuis wordt het al helder: de weidsheid van Friesland. Vergezichten, alleen onderbroken door bomen en koeien, met de mooiste wolkenpartijen.

Onze huizen zijn prachtig rustiek en ruimtelijk gelegen in het Friese Merengebied. Kom tot rust op het water of zoek de gezelligheid op in Joure, op slechts ca. 2,5 km afstand. De Friesland heeft ontzettend veel te bieden!

Dagje varen op de Friese meren

Sloep huren

Sloep huren [ klik op foto ]

Niets zo lekker als ronddobberen op het water. Makkelijk en snel zeilboot of sloep huren  om de waterwegen en meren in de omgeving te verkennen. De dichtstbijzijnde verhuur is slechts op 1 km afstand. 

Fietsen & Wandelen

Fietsen in Friesland

De omgeving kent vele mooie fiets- of wandelroutes. Ook het Snekermeer en Sneek liggen op fietsafstand en natuurlijk is ook Joure makkelijk te fietsen.

De accommodaties hebben elk twee fietsen tot hun beschikking, dus er met de fiets op uit is geen enkel probleem.

Het gezellige Joure

Het altijd gezellige Joure ligt vlakbij de vakantiewoningen. Joure heeft een subtropisch zwembad, een minigolfbaan, bowling en tennisbanen.

Daarnaast kent Joure meerdere goede restaurants en kroegjes, waar je overdag heerlijk op het terras kunt zitten of ‘s avonds kunt dineren.

Restaurant Joure

Heerlijk eten in Joure [ klik op foto ]


In juli zijn er de Friese Ballonfeesten. Dit is niet alleen een spektakel om te zien, maar het is natuurlijk ook een bijzondere ervaring om zelf eens mee te varen. Dit kan het hele jaar door.

De Jouster Merke vindt eind september plaats. Er is een jaarmarkt, kermis, vuurwerk, de agrarische show, paardenrennen en éxtra gezeligheid in de vele plaatselijke kroegjes.

Rondom de kerstdagen is Joure ook altijd het bezoeken waard. De boxing days vinden plaats en de kerstman zelf is aanwezig bij de fakkeltocht. Er is muziek, warme chocolademelk en poffertjes.

Dagje Eiland

Waddeneilanden


De Friese waddeneilanden zijn vanuit uw vakantiehuisje binnen handbereik. De perfecte plaats voor een dagje strand of om even uit te waaien.

Na de bootovertocht kunt u op de waddeneilanden mooie fietstochten maken, uit eten in de restaurants of een mooie strandwandeling maken.

Vooral Terschelling en het knusse Vlieland zijn vanuit Harlingen goed te bereiken.

Subtropisch zwembad “Swimfun” in Joure

Swimfun Joure

Joure kent een prachtig subtropisch zwembad genaamd “Swimfun“. Het ligt op fietsafstand van de huisjes: een perfecte activiteit dus. Swimfun heeft wildwaterbanen, glijbanen, bubbelbaden en wellness-arrangementen.

De Friese Elfsteden

Last minute stedentrip
Meerdere van de Friese Elfsteden bevinden zich op fietsafstand van de accommodaties. Zo kent Sneek een prachtige, historische binnenstad met onder meer de waterpoort.

Zomers kun je bijna dagelijks zeilwedstrijden bijwonen en begin augustus is het helemaal feest als de Sneekweek plaatsvindt.

Thialf

Thialf
Heerenveen. Wie kent Thialf niet?  De sfeer en de gezelligheid is bekend van Studio Sport.

Beleef het zelf. Een bezoek aan de schaatswedstrijden in het stadion is een geweldige combinatie met een verblijf  bij Luxe vakantie Friesland.

Of ga zelf met het hele gezin een middagje schaatsen in het spoor van Sven Kramer.

 … En nog veel meer

Er is nog veel meer te beleven:

  • Het strand van Makkum
  • Winters: Beleef de elfstedenkoorts of trek zelf de schaatsen aan
  • Een dagje golfen op de golfbaan St. Nyk (of Leeuwarden)
  • Bezoek Kameleondorp

Overtuigd van de omgeving?
Bekijk dan de luxe die onze vakantiehuizen u te bieden hebben.

Beschikbaarheids kalender in plaats van Hotel  Boek nu bij "in plaats van Hotel"

De vakantiehuizen 4 en 5 zijn mede gerealiseerd met financiële steun van provincie Friesland en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland.