Ballonfeesten Joure

Joure is al sinds 1985 een pleisterplaats voor hete lucht ballonnen. De meest kleurrijke creaties kiezen hier het luchtruim, maar vooral de  “special shapes” zijn een lust voor het oog. Een grote kikker, een duo kangoeroes, een doedelzak speler en een enorme racemotor zijn slechts een greep uit de prachtig vormgegeven ballonnen die je in Joure langs kunt zien komen.

Locatie

De Ballonfeesten worden gehouden op het Nutsterrein in Joure. Toegankelijk vanaf de Harddraversweg. Parkeren (gratis) kan op diverse goed aangegeven parkeerplaatsen vlakbij het terrein.

 

Festiviteiten

Op het terrein worden gedurende de  Friese ballonfeesten diverse belevenissen georganiseerd voor jong en oud. Afgelopen jaren waren er shows van Old timers en militaire voertuigen, een roofvogelshow, braderie en een kleine kermis en springkussens. Uiteraard is er muziek en horeca aanwezig.

 

Candle lighting

Hierbij worden luchtballonnen opgesteld en gevuld met lucht.
In de schemering worden dan de branders tegelijk ontstoken waardoor de ballonnen oplichten. Een fantastisch schouwspel van kleuren en vormen, echt het bezoeken waard! Ook voor de kinderen erg indrukwekkend en leuk om mee te maken.

 

Ballonvaart Joure

Veel van de ballonvaarders zijn permanent gevestigd in Joure. Mocht u zelf mee willen varen dan zijn er ballonvaarten te boeken.

Dit jaar zal de 33ste editie van de Friese ballonfeesten plaatsvinden van 25 tot en met 29 juli 2018.

 

Kom bij Luxe vakantiehuis Friesland de Friese Ballonfeesten beleven! Zelfs als je niet het terrein zelf bezoekt is het uitzicht vanaf ons terrein bij een gunstige wind ook prachtig. Je ziet de ballonnen statig over Joure wegdrijven op de wind.

 

Tot ziens bij de Ballonfeesten Joure.

Pin It on Pinterest

Share This