Ervaar zelf hoe relaxed deze koe aan het herkauwen is.
Nabij Delfstrahuizen is er gelegenheid om het Friese stamboekvee van dichtbij te leren kennen. Het zogenaamde koeknuffelen! Een rustgevende bezigheid waarvoor velen eerst wel even uit hun comfort-zone moeten komen.
Dit is zeker met gezelschappen een echte aanrader!

Foto moment

Nadat de gastvrouw u hartelijk heeft ontvangen kan er worden omgekleed in passende boerenkledij. Daarna is er een foto moment om dit op een speelse manier vast te leggen.

Rustig beginnen bij de kalveren

Na de foto’s gaat u de stal in naar de kalveren. Rustig beginnen om daarna langs het jongvee (de “Pinken”) en de imposante stier een knuffel koe op te zoeken. Door de lage hartslag en rustige ademhaling worden mensen rustig van het koeien knuffelen. Koe knuffelen is dan ook geschikt voor vrijwel iedereen, (hoog-) zwangere dames zijn welkom en mensen met verminderde weerstand kunnen over het algemeen gewoon koe knuffelen. Wel is het verstandig om dit vooraf even te melden. Na anderhalf uur is het programma afgelopen en kunt u de boerenkleding weer uittrekken.
Koeknuffelen

Arrangementen

Er zijn mogelijkheden om naast het koe knuffelen gebruik te maken van arrangementen met bijvoorbeeld een workshop koe knuffelen, High-Tea of  polstokspringen. (Fierljeppen). Tevens is er gelegenheid om het “Boeren-golf”eens te proberen.

Mens en dier dichterbij

Bij Luxe Vakantiehuis Friesland geniet u van het Friese platteland rondom de authentieke Kop-Hals-Romp boerderij, met het koeknuffelen  doet u zeker nog een bijzondere ervaring op!

Bereikbaarheid

Delfstrahuizen is goed bereikbaar, met de auto is het 19 minuten rijden vanaf Luxe Vakantie Friesland.
Routeplanner vanaf Luxe vakantiehuis Friesland Bekijk route

 

Meer activiteiten

Maar er is voor jong en oud nog veel meer te beleven in de omgeving, bekijk onze activiteiten.

Pin It on Pinterest

Share This