regen

Nieuw.

Ik hou van de natuur, zelfs de regen.Regen
De geuren die vrijkomen tijdens de eerste zonnestralen, de kleuren die ontwaken uit een grijze, koude periode. Hoe kan je nu niet van de natuur houden?

Helaas hoort regen ook bij de lente en klagen mensen vervolgens over de terugkerende natheid. Maar waarom eigenlijk? Ik zie regen als een gezellig fenomeen. De deuren gaan dicht en je sluit je op in huis. De regen tikt ritmisch tegen de ramen en de donkere wolken maken plaats voor knusheid in huis. De lampen gaan weer aan en wellicht verschijnt er een half afgebrand kaarsje op tafel die weer even een nieuw leven krijgt.

Toch begrijp ik anderzijds de commotie ook, want na een koude winterperiode snakken we naar zon. Mocht de kou weggebleven zijn dan hebben we een winter gehad waarin ongetwijfeld zoveel regen gevallen is, dat die waterdruppels ons letterlijk de keel uitkomen. We snakken weer naar een nieuwe wereld. We snakken naar nieuwe bomen, nieuwe struiken, nieuwe eendenkuikens in de sloten, nieuwe nesten in de oude bomen. En het leuke is, die nieuwe wereld krijgen we.

Ja, ik hou zeker van de regen, maar ik ben erg blij als zij even haar natheid netjes bij zich houdt zodat wij kunnen genieten van al die nieuwe dingen. En met een vernieuwde website kunnen ook wij weer relaxt genieten van al het mooie dat het voorjaar ons te bieden heeft.

blog-foto-Akkelien (2)