Vogelkijkhut

Luxe Vakantie Friesland: ”Is het een aanrader voor gasten?”Vogelhut

Ja dat is zeker een aanrader voor gasten die ervan houden, je kunt er prachtig vogels
fotograferen, maar gewoon er zitten en genieten van al dat moois is ook al prachtig. We hebben de vogelkijkhutten allemaal gevonden op vogelkijkhut.nl  en hebben er meerdere bezocht.

Waar we het meest waren is de vogelkijkhut: Skiere Goes (Oosterschar)  misschien handig te vermelden dat als je er zo heen rijdt, dat je de navigatie instelt op: Richard Jungweg 2, Rotsterhaule. Hier zaten veel koddige zilverreigers (vaak vlak voor de hut), en veel andere watervogels (ligt aan de tijd van het jaar, vogeltrek enz.) maar ook kijkt de hut links uit op riet waar je mooie rietvogels ziet (baardmannetje, winterkoninkje e.a) en het allermooiste is dat het ijsvogeltje er veel zit.
Maar we hebben er ook twee ochtenden zitten kijken naar de zonsopkomst, prachtig met de mist over het water die langzaam oplost als het lichter wordt.

Bij natuurgebied De Deelen zit vogelkijkhut Turfhut, stel je navigatie in op: Hooivaartsweg 9a, Gersloot-Polder (hier moet je wel een stukje wandelen vanaf de parkeerplaats). Er is hier ook een wandelroute door het moeras die ook de moeite waard is (wel heel veel muggen J) Hier zagen we vorig jaar heel veel vogels en dit jaar heel weinig, dus het blijft altijd een gok.

Dan zitten er als je het niet erg vindt een stukje verder te rijden bij natuurgebied de Alde Faenen meerdere vogelkijkhutten. Wij hebben er daar twee van bezocht : vogelkijkhut Jan Durkspolder, navigatie instellen op: Geau 2, Oudega. (Deze was ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers!!)
Hier zaten eenden soorten maar er kwam ook regelmatig de bruine kiekendief over.

vogelkijkhutten

De andere vogelkijkhut die we bezocht hebben was: Westersenning, vlakbij de Jan Durkspolder, maar klein stukje verder het gebied inlopen.
Hier hebben we ook de kiekendief, reiger, buizerd enz. gezien, maar vooral op het veld vlak voor de hut een heleboel roodborsttapuiten en bloemputters, en een prachtig biddend valkje.

Verder zijn we nog aan de IJsselmeerkant geweest, maar daar was nu minder te zien, in de winter wel schijnt het…

We wensen de andere gasten ook veel vogelplezier toe!!

Vakantiehuis FrieslandFred en Annemiek hebben in september 2015 anderhalve week overnacht bij Luxe Vakantie Friesland. Onze dank gaat uit naar deze prachtige blog die zij geschreven hebben voor vogelliefhebbers.