Tsja.. en dan is het alweer voorbij. De zomer vakantie in Nederland..

De laatste zonnestralen die je rug verwarmen terwijl je buiten op je terras zit of op een bankje in het park. Wanneer er genoeg zonnestralen door mij gevoeld zijn gedurende de zomermaanden, dan mag van mij de zomer eindigen en overgaan in een nieuw seizoen. We gaan weer aan het werk, kinderen gaan naar school en het ‘gewone’ leven begint weer.  Denk je dan wel eens aan een vakantie in Nederland boeken? Boek je wel eens een vakantie in Nederland in de maand oktober bijvoorbeeld?

Er zijn veel mensen die zweren bij zonnige vakanties. Zonder zon kan je namelijk geen vakantie vieren toch? Wat vind jij hiervan? Ik heb voor zulke vakanties een ‘recept’ uitgevonden.

Benodigdheden: kachel, privesauna, koelkast, wijntje/biertje/frisdrankje.
1. Maak de woonkamer lekker warm (open haard is het mooist, maar zonder kan ook prima).
2. Zet je privesauna aan en wacht tot deze de gewenste temperatuur heeft.
3. Volg het saunaritueel zoals het bedoeld is. Douchen, sauna, afkoelen, rusten en weer opnieuw,       douchen etc.
4. Doe comfortabele kleren aan en pak je drankje uit de koude koelkast. Plof op de bank en geniet! Voel je lichaam compleet tot zijn rust komen.

Ik vind dit heerlijk en heb niet meer nodig dan deze basis ingrediënten voor een vakantie in Nederland. Maar wat zijn jouw basis ingrediënten?

Als het namelijk regent in Nederland, maar je wilt hier toch op vakantie, dan heb je een bepaalde basis nodig om optimaal te kunnen genieten van je verdiende vakantie. Want zo af en toe een vakantie vieren is nodig, wij hebben dat tegenwoordig nodig. Er is namelijk een stijging in je welbevinden en gezondheid waar te nemen bij een positief vakantie gevoel (zie vakantiestudie ) over waarom wij op vakantie gaan.

Vakantie in Nederland
Dus in plaats van kijken naar wat we graag willen zien op onze vakantie, zoals veel zon en mooie stranden is het ook belangrijk om te kijken naar een vakantie die jouw innerlijke JIJ streelt, iets waarvan jij van binnen helemaal blij en gelukkig wordt.  En kijk, als we dan allemaal onze basis ingrediënten leren kennen is zelfs vakantie in Nederland het hele jaar door een succes lijkt mij. Dan maakt het toch niet uit welk weer je hebt?

blog-foto-Akkelien (2)

Pin It on Pinterest

Share This