zwembad Joure

Zwembad Joure.

Swimfun vlakbij Luxe vakantie Friesland

Als gastvrouw van Luxe Vakantie Friesland spreek ik veel van onze gasten en hoor ik verhalen over de meegemaakte avonturen tijdens hun verblijf. Zo sprak ik een poosje geleden een moeder van drie kinderen. Wat waren hun plannen voor het weekend? De weersvoorspelling was bepaald niet gunstig. Toch wisten zij een fantastisch weekend te hebben als gezin. Lees hieronder het verhaal van fam. De Jong.

Swimfun Joure

 Al jaren komen wij, mijn man en ik en onze drie kinderen vakantie vieren in Friesland. Friesland is zo mooi. Gezellige dorpjes, lieve mensen en dan overal dat prachtige weidse uitzicht. Soms tref je het met het weer, maar soms ook niet. Daar trekken wij ons niet zoveel van aan. We zijn uit de sleur van alle dag en daar gaat het om. Maar dit jaar hadden we echt pech met het weer, dus zijn we met z’n allen naar zwembad Joure gegaan, een subtropisch zwembad. Wat hebben de kinderen (en wij ook) daar genoten!

We waren er jaren geleden al een keertje geweest, dus we wisten dat we altijd naar  Zwembad Joure Swimfun konden gaan. Maar we zagen een compleet nieuw zwembad! Met een nieuwe naam: Swimfun. Wat leuk!

 

We reden er naar toe en zagen ruim parkeergelegenheid. De kinderen vonden de entree erg leuk, vooral op de kleine schildpadden waren ze erg gesteld . De kleedkamers waren nog hetzelfde gebleven en zo zagen we nog een aantal andere herkenningspunten.
Maar.. er waren twee nieuwe glijbanen, waarvan één wildwaterbaan. Wat vonden we die leuk! Ook zagen we dat de ‘oude’ glijbaan dicht was gemaakt met daar binnenin prachtige lichtjes. Weer een verrassing.

Toen mijn man met de kinderen ging zwemmen, ging ik de Turkse stoomcabine in. Lekker even alleen. Ik zag dat er ook kruidenbaden waren en een grote whirlpool. En dat koude bad was er ook nog steeds..brr.. mij niet gezien.

’s Middags hebben we de kinderen getrakteerd op friet met mayonaise en wat drinken. Dat hoort erbij vind ik.
We hebben genoten van een dagje zwemmen in het mooie zwembad Joure, wij hadden de hele dag Swimfun!

Vakantiehuis Friesland

Familie de Jong heeft in oktober 2015 een weekendje overnacht bij Luxe vakantie Friesland, we willen ze bedanken voor de bijdrage aan deze blog.